Dé gouden tips voor het kopen van een keuken

Ben jij van plan om binnenkort een keuken te gaan kopen? Dan zal er de aankomende tijd veel op je af komen. Van opdringerige verkopers tot het maken van belangrijke keuzes met betrekking tot bijvoorbeeld het keukenblad: niemand ontspringt deze dans. Om je goed voor te bereiden om de aankoop van jouw keuken en bovenal om er plezier in te houden, hebben wij verschillende tips voor je op een rij gezet. Het kopen van een nieuwe keuken hoort immers een feestje te zijn!

Ik wil meer informatie
virtuele showroom bekijken

Het psychologische “mes op tafel” is nog steeds een vaak gehanteerd verkoopmiddel om de consument “over te halen” onder het motto van “nu of nooit”. De uitspraak “de prijs is alleen voor vandaag, morgen betaald u meer”, is voor vele mensen helaas de doorslag om toch maar een handtekening te plaatsen. Met grote spijt achteraf tot gevolg.

Vele zullen zeggen dat dit vanwege de automatisering niet mogelijk is. Of dat dit om concurrentie redenen niet gepast is. Dat is grote onzin. Een gespecificeerde offerte is simpelweg een druk op de knop van het toetsenbord. Het feit dat het argument gegeven wordt dat dit omwille van concurrentie redenen niet gedaan wordt, geeft al aan dat de concurrent waarschijnlijk goedkoper is.

Laat jouw betalingsafspraken duidelijk op papier zetten om achteraf misverstanden te voorkomen

Dit voor de keukenzaak om wanbetalers achteraf te voorkomen. Maar betaal nooit meer dan 15% aan.

Koop alleen bij een keukenorganisatie welke is aangesloten bij de Centrale Branchevereniging Wonen. De CBW-erkende keukenleverancier heeft zich te houden aan de Algemene Voorwaarden welke door het CBW zijn opgesteld. Deze staan voor de rechten van de consument.

De vertaalslag zou moeten zijn, de keukenprijs is inclusief de genoemde actieproducten. Het is absoluut niet mogelijk dat een bedrijf bijvoorbeeld 5-apparaten weggeeft of de keuken GRATIS laat monteren. Het is niets meer dan een verkapte korting die in de totaalprijs is meegenomen. De bekende “sigaar uit eigen doos” zullen we maar zeggen.

In de branche is het “gewoon” dat je op een keuken KORTING krijgt. Hierbij is 10% – 15% een normaal percentage. Bedrijven die schreeuwen dat u 50% korting krijgt, of keukens “half geld”, kunt u direct vraagtekens achter plaatsen. Ook dit is weer de verkapte korting welke in het bruto bedrag is verrekend. Wederom de sigaar uit eigen doos.

Let op!

Bedrijven welke regelmatig de punten 6 en 7 in hun campagnes verwerken, zijn ook vaak de bedrijven die GEEN gespecificeerde offertes meegeven. Ze zouden dan namelijk door de mand vallen.

actie keuken september

Een goede voorbereiding is het halve werk

Ga goed voorbereid op pad. Zorg dat je al redelijk geïnformeerd bent. Het internet is wat dat betreft één grote bibliotheek. Maar staar je vooral niet volledig blind op reviews. Ook hiermee wordt regelmatig gesjoemeld.

Een keuken kopen is een feestje

Last but not least. Een keuken kopen moet een feestje zijn. Ontspannen en relaxed, met ook de volgende dag een goed gevoel. Het gaat tenslotte niet om een pakje boter toch?

Ik wil een vrijblijvende offerte!

Vraag een vrijblijvende offerte aan en realiseer jouw droomkeuken op een EigenWijze manier!

Vrijblijvende offerte aanvragen