Dit zijn de 3 trends in keukenmengkranen

In verreweg de meeste keukens zal u een keukenmengkraan aantreffen. De keuze voor deze populaire kraan, wil nog niet zeggen dat iedereen ook exact dezelfde kraan heeft. Integendeel, door de jaren heen is de kraan er qua techniek en design flink op vooruit gegaan. Vandaar dat u nu kunt kiezen uit keukenmengkranen in allerlei vormen, kleuren, materialen en functionaliteiten. Bent u op zoek naar een nieuwe keukenmengkraan, laat u dan inspireren door deze drie trends op het gebied van keukenmengkranen.

Keukenmengkraan met kokend water

De nieuwste trend op het gebied van keukenkranen is de kokend waterkraan. Het is in feite een keukenmengkraan en kokend waterkraan ineen. Veel mensen hebben liever een losse kraan omdat ze bang zijn om per ongeluk kokend water te krijgen. De fabrikanten van Quooker, Grohe en Selsiuz hebben de bediening van de alles-in-één-kranen zo veilig gemaakt dat dit nagenoeg onmogelijk is!

Ook de kokendwaterkraan is verder doorontwikkeld en er zijn nu kranen die naast koud, warm en kokend water ook gekoeld en bruisend water tappen. Zoals die nieuwe Selsiuz by Gessi Design die binnenkort beschikbaar is.

Keukenmengkraan in trendy kleuren

Naast een functionele kraan wilt u er natuurlijk eentje die mooi in uw keuken past. De klassiekers in RVS of chroom blijven populaire keuzes. De kleuren zijn tijdloos, waardoor de kranen in elke keukenstijl perfect op hun plek zijn. Maar u kunt ook kiezen voor een kraan met iets meer ‘personality’. Daarom kunt u bij Dekker Zevenhuizen kiezen voor keukenmengkranen in verschillende kleuren zoals Chrome, Inox, Gun Metal, Copper en zelfs in de kleur goud. Zelfs zwarte kranen behoren tot de mogelijkheden. Bovendien kunt kiezen uit meerdere modellen zodat er altijd wel een gekleurde kraan is die bij uw keuken past.

Keukenmengkraan met uittrekbare kraanuitloop

Er komen ook steeds meer nieuwe keukenmengkranen met extra verborgen functies. Zo kunt u kiezen voor een kraan met een uittrekbare spoeldouche of flexibele uitloop, waardoor u de kraan letterlijk kraan flexibeler kunt gebruiken. Dankzij de sproeier kunt u heel gericht de vaat voorspoelen en doordat u hem kunt uittrekken kunt u overal goed bij. Het voordeel van deze kranen is dat, als de functie niet wordt gebruikt, de kraan oogt als een normale kraan.