50% korting of gratis keukenapparatuur?

Het echte verhaal

‘Wanneer u vandaag uw keuken koopt ontvangt u maar liefst 50% korting op uw keuken!’ ‘Gratis keukenapparatuur bij aankoop van uw keuken. Zolang de voorraad strekt!’ ‘Bij aankoop van uw keuken krijgt u het monteren gratis!’ Wanneer we dit lezen worden onze zintuigen automatisch geprikkeld. Want, we willen natuurlijk altijd zo min mogelijk betalen en gratis cadeautjes zijn natuurlijk altijd welkom. De keukenbranche heeft in de laatste 30 jaar dit imago opgebouwd en dit is eigenlijk van kwaad tot erger gegroeid. Complete keukenapparatuur sets van Siemens die worden weggegeven, of keukens die voor half geld op socialmedia worden gepromoot. Je komt het te pas en te onpas tegen. Maar wat is nou het echte verhaal? Ontvangt u daadwerkelijk deze bijzonder hoge kortingen, en zijn de apparaten en diensten écht gratis? Wij leggen het graag voor u uit!

Ik wil een afspraak maken
virtuele showroom bekijken

Het verhaal achter korting op een keuken

Is het allemaal wel zoals het lijkt? Krijgt u echt uw apparatuur gratis? En, heeft u nou eigenlijk wel 50% korting gekregen op uw keuken? Tja, dat is altijd een teer puntje en helemaal zeker kun je het nooit weten. Gelukkig hebben we allemaal nog ons gezond verstand. Maar, hoe werkt dit gezonde verstand dan zal u zich vast afvragen. Eigenlijk heel simpel. Een keuken heeft een inkoopprijs en een verkoopprijs. Daartussenin zit winst, ook wel de brutowinst genoemd. Waarom bruto? Omdat hier nog de kosten de korting aan de klant vanaf gehaald moeten worden. En laat ik u nu verklappen dat het echt onmogelijk is voor een iedere keukenleverancier om de helft van de keukenprijs simpelweg weg te geven, dus 50% korting in dit geval, aangezien er van de overige 50% ook nog kosten betaald moeten worden. Deze kosten liggen gemiddeld op 30% van de kostprijs. Dus het gezond verstand zegt… 50% korting op een keuken weggeven is simpelweg ONMOGELIJK.

korting op keuken

Het verhaal achter gratis keukenapparatuur

Ditzelfde geldt voor gratis keukenapparatuur. De slogan ‘5 apparaten gratis bij aanschaf van een keuken’ zal menig oren doen klapperen. Hoe de leverancier dit doet? Ik heb geen idee, maar ik denk dat de detaillist heel snel failliet zal gaan als dit daadwerkelijk het geval zou zijn. Het weggeven van 5 gratis keukenapparaten is dan ook simpelweg onmogelijk. Laten we in dit geval ook wederom weer even terugvallen op ons gezonde verstand… Niets is gratis, alles wordt gewoon betaald. De fabrikant levert echt haar apparatuur niet gratis aan de ondernemers. Hier komt gewoon een factuur voor en deze zal betaald moeten worden. Zijn het dan allemaal leugens? Die vraag kan ik natuurlijk niet generaliserend met een ‘ja’ beantwoorden, dan zou ik de eerlijke ondernemer in een slecht daglicht zetten. Maar het is wel vaak de “sigaar uit eigen doos” die de hongerige en korting grage consument krijgt aangereikt…

Niet denken, maar doen

‘Korting’ en ‘gratis’ zijn relatieve begrippen en moeten door ons gezonde verstand goed afgewogen worden. Het is namelijk de eindprijs welke u moet betalen. U koopt tenslotte geen korting, of wel? Overigens en laten we wel wezen, is het in de keukenbranche welzeker gebruikelijk om korting te krijgen of een cadeautje te geven om de consument tot een aankoop te bewegen. Verkopen is niets anders dan de klant helpen óm tot kopen. En dat mag best in het voordeel van de klant beloond worden.

Is een keuken met een “korting van 50%” of met 5 “GRATIS” apparaten dan niet veel goedkoper dan een keuken bij een keukenbedrijf die hier niet over praat, maar u gewoon een scherpe prijs geeft met een duidelijke offerte? Hier komt u maar op een manier achter. Probeert u het gewoon eens simpel zelf uit en overtuig u zelf met feiten en niet met mooie praatjes. Stuur gewoon eens uw offerte door naar ons en wij geven simpelweg onze “eigenwijze prijs” zonder voorwaarden of tierelantijntjes.

Dus niet denken, maar doen. Zo eenvoudig is het.

Bij AllesKeukens koop jij jouw (Duitse) droomkeuken vanuit huis. Hoe makkelijk is dat? Wíj komen naar jou toe, zodat alle zorgen omtrent de keuken uit handen worden genomen. Door onze prijstransparantie ontvang je direct de laagste prijs, zoals je van Duitse keukens gewend bent. Jouw droomkeuken realiseren?

Ik wil een vrijblijvende offerte!

Vraag een vrijblijvende offerte aan en realiseer jouw droomkeuken op een EigenWijze manier!

Vrijblijvende offerte aanvragen