De zwarte keuken

Een zwarte keuken is dé trend in keukenland. Keukens met zwarte fronten hebben een stijlvolle uitstraling en passen bij een landelijke-, een klassieke en een moderne woonstijl. Benieuwd of een zwarte keuken bij jou past? AllesKeukens geeft jou volop inspiratie met vele voorbeelden van zwarte keukens en bijpassende werkbladen, inbouwapparatuur en accessoires.

Wanneer je een hippe keuken wilt, dan kies je hem zo donker mogelijk. Natuurlijk zien niet alle zwarte keukens er hetzelfde uit; je kunt kiezen voor glans, mat of gelakt hout. Bovendien is zwart goed te combineren met bijvoorbeeld houten elementen of met lichtere kleuren. Sommige mensen kiezen voor totaal zwart. Voor hen is er genoeg keus: van zwarte kranen en spoelbakken tot all black fornuizen en inbouwapparatuur. Bedenk het en het is verkrijgbaar in zwart!

Ga je voor ‘All Black’, dan is er schitterende keukenapparatuur helemaal volgens de laatste trends en met moderne technieken. Zoals het nieuwe inductiefornuis met FLEXinductie en twee ovens van Steel.

Tegenstellingen kunnen samen een prachtige combinatie vormen. Een moderne, zwarte keuken is goed te combineren met een klassiek interieur. Een zwarte keuken komt het beste tot zijn recht in een ruimte waar voldoende licht is en die niet te klein is. Wanneer je een zwarte keuken wilt laten opvallen of laten stralen, kan je bijvoorbeeld variëren met materialen, vormen en kleuren.

In deze zwarte keuken zijn heel stijlvol witte vlakke toegevoegd, die worden onderbroken door zwarte elementen. Zo heeft het witte werkblad gasbranders van Pitt Cooking en de witte wand zwarte inbouwapparatuur. De schitterende zwarte afzuigkap in de vorm van een hanglamp komt met de witte achterwand extra goed tot zijn recht. Of kies voor mat zwart, zoals deze greeploze zwarte keuken van Nobilia gecombineerd met INOX fronten. Matte keukens hebben als voordeel dat je er niet snel vingerafdrukken op ziet. Ook weerspiegelen ze niet, waardoor je geen last hebt van schittering.

Word jij warm van een landelijke woonstijl? Ook dat is een mooie match met zwart. We hebben het dan wel over houten keukens, afgewerkt met donkere beits en vaak moderne keukenapparatuur. Deze schitterende Nobilia keuken is gecombineerd met een composiet werkblad.

Je hoeft overigens niet te kiezen voor een volledig zwarte keuken. Er zijn nog veel meer mogelijkheden om de kleur zwart terug te laten komen op je favoriete plek. Wat dacht je van een donkere kastenwand met zwarte inbouwapparatuur in combinatie met een lichter kookeiland? De mogelijkheden met zwart zijn eindeloos.